Saturday, January 9, 2010

Part time??

twenty ten aku dimulakan dgn minggu2 yang amatlah mem-bengang-kan...sangat!!
namun, aku lalui juga dengan tabah dan penuh dedikasi...hmmphhh....TRIMASS!! kpd mereka yg terlibat secara langsung mahupun tidak langsung selama struggle aku menyempurnakan misi kehidupan ku yg sering ter-delay2..
kini, walaupun blum settle sepenuhnya, aku ada jugak nmpk result yg bakal kuar nnt...semua moga baik2 aja yaa..

now, aku decide mo buat part time..
terlalu byk pilihan, tp aku meng-shortlisted-kan keja2 yg maybe aku ble buat...
selain bisnez mlm yg blum ada progress sgt ada 2 option lagi...
tp setakat nih yg sudah aku mula ialah part time as assistant instructor d KK Adventure Park...another one as cashier d Stesen Minyak...ahahah....dua2 keja adalah jauh berbeza....d KKAP sangatlah perlu tough and kalis matahari...kalo indak, kompom x tahan....yg d gas station pla, dudok jak tunggu customer....kalo kamu jadi aku, mana yg kamoo prefer????

dua2 pun aku ok jak....tp kalo yg d gas station tu maybe boring, but ble buat revision sambil jaga counter...
d KKAP, pasti adventure lah, but bikin penat and dapat tanned skin...wah!!
anyways, baru td start training d KKAP....very de fun and i enjoyed it very de much....
first thing yg kami buat ialah briefing about stuffs....basic stuffs lah...all d equipments and tools....
then we get to learn how to instruct a person yg mo men itu high ropes....and then for the first time i get to climb the wall....yup wall climbing bebeh!! tp malangnya, berat punggung aku...xmampu aku tarik diriku naik ...so stuck d tgh2...ahahah...buduts tul....usually i'm not the type yg give up easily bha tu...tp kesian nih aku tgk member sorang tu yg tolong aku pegang tali d bawah....kalo aku tergantung jak dia mcm mo terangkat naik nih...sebab aku lebih berat dr dia...ahahaha....funny!!..so, aku turun lah separuh jalan jak...huhuhu....
then , kami kena bg teori briefing pasal team building/quest....best2 jugak games yg durang ada....byk lagi tuh..we get to try one though, iaitu Acid River....mmg perlu otak yg cerdas and pintar and musti mo kuat....
Lastly, durang kasi kami men itu....alamak lupa pla nama tu motor...yg mcm kereta2 tu, ada empat tayar tp bawa cam motor....siok jugak lah men lumba2 d tepi pantai....
byk lagi games yg kami blum try for example flying fox, bungee trampolin, kayaking, low ropes..and lain2...
end of the training we pun go home lah...next week we akan jadi assistant sd becoz a group from Petronas akan datang p main sana.....harap2 aku ingat semua yg kena ajar tadi....yoshh!!

1 steps:

Qi_Cinoi.Lavigne

uii aku mau main tu rock climbing dan segala aktiviti yg cambest dmana tu itu la ko pilih jd aku bleh p main sana