Tuesday, April 7, 2009

a hero that saves the day...

a bunch of thanx to a hero that saves my day today..
td tghari my roomate mary, membawakan aku sehelai kertas sial yg d jumpa nya terampai d windshield noel..
yaa..sehelai kertas yg membutuhkan ku membayar saman sebanyak RM50...saya ulangi..RM50..atas kesalahan "PARKING D PARKING FELO"....huh??@#^&%()@)@_&^%$*#(@))!(@@))&%!#%@^&(!........
seingat aku, tempat aku parking tu adalah tempat parking sesiapa sahaja kerana tiada papan tanda yg menyatakan itu adalah tempat parking felo....
aku pun kuar dan mengecek dan mendapati terdapat satu papan tanda yg baru d pacakkan d depan tempat parking tersebut...yah!!masih baru lagi..dgn balutan warna keemasannya dan tertulis d atasnya FELO PELAJAR...WDT **** (no. platnya)
wah...aku adalah amat bengang d situ..lalu mempersiapkan diri untuk kuar makan tghari...
bersama mary dan mag, aku mamandu noel ke library utk menyinggah lura yg menunggu d sana...dan trus menuju ke Kingfisher utk mengisi perut ku yg dak lah jugak lapar sgt...
setelah parking betul2 d depan restoran pilihan kami, aku agak heran kenapa org2 dlm restoran memandang kami mcm dak pernah nmpak...(mmg dak pernah nmpk pun kali...tp pandangan mereka pelik)..rupa2nya, mereka perasan yg tayar sebelah depan noel pancit yg mmg teda angin suda...DAMN!!*&^%&$#%&^())__*%$##@@#%&*^&(!!!!!
anda suda pasti dpt meneka bila dan kenapa KEDUA-DUA tayar noel pancit dsitu...
aku yg bertambah bengang coba utk cool down skit, "dakpa p makan dulu, pas makan baru fikir camna mo setel.." hatiku berkata...
namun sepanjang sesi melantak aku dak ble konsentret terhadap makanan ku, maka makanan ku dak abis...selera mmg lari jauh sd..
abis bayar aku masih fikir camna mo setel nih...mo drive p stesen minyak ka, apaka....
sedikit discusion bersama roomates, kami decide utk buka jak dua2 tayar dan bawa ke kedai mekanik yg berhampiran utk d pam semula...naseb baik noel ada suma tools yg dperlukan....
ketika aku cuba utk meniunjukkan kehebatan menjekkan noel, hero pun dtg mengoffer bantuan...wah!!ada jgk org baik hati mo bantu..huhu...nice looking lagi tuh...
aku pon terima jak offer hero tersebut dan hanya melihat dia menunjukkan kehebatannya...bila ku tanya, dia bilang dia biasa buat sbb pernah keja bukak2 tayar nih....owh.....patutlah...
lepas dia bukak satu2, aku pon mengangkat lah tayar tersebut ke kedai motosikal berhampiran utk d pam...trima kasih lah buat bos kedai motosikal yaa....kerana memberikan sumbangan jgk d situ...bolelah jd hero picisan jgk...
pas kedua-dua tayar kembali ke keadaan asal, hero memasangnya semula...sian hero kami tu, berpeluh-peluh dia, macam kena simbah sebaldi air nih....huhu...
ada jgk interview2 dia skit2, rupanya dia budak sktm jgk, tahun 3, budak civil engineering....
selepas siap sumanya, mag belanja dia air oren 100....kesian penat tul dia nih...huhuhu.....
THANK YOU SO MUCH yaa to the HERO that saves my noel.....sian noel......
aku sempat minta number fon hero nih...hepp!!jan pikir yg bukan2 yah...aku minta supaya nnt aku ble repay dia balik...sekarang dak ble repay lagi..teda duit owh......huhuhu.....
anyways....hero ini telah menyebabkan hari aku less painful, less strerssful and less whatsoever lah.....
TRIMASS!!!!!

2 steps:

Qi_Cinoi.Lavigne

wah..sapa tu llew..pndai ko ah..skill syak tu c noel tu mau kasi can sama kau.
bgs la ada hero, jgn diugut. 1 hero pun xda dtg.

~llew~louie~lulu~bibing~

cess...yabah...
adalah tu satu achai...agak liangchai jgk lha....
ahaha