Tuesday, July 7, 2009

wah..naseb baik bos dak marah...

aku set alarm pukul 5.30 pagi, tp akhirnya bangun pukul 7 jugak....haishh...lagi awal aku set, lagilah lewat aku bgn tau...nah, sampai opis sd 8.20 pagi...punya aku panik dalam hati nmpak bos sd ada tgh fax something dlm room aku...tp panik dlm hati jak lah, muka aku buat selamba jak..hihi...bos nmpak jak aku trus tanya,"ko ok ka?"...wah! tekejut jgk..ingat dia mo tanya napa lambat...aku duduk and jawab ok saja...bila technician kuar barulah bos mention kelewatan ku itu tp begini bunyinya..."lulu, ko lewat td?"...aduss...aku pun tersengih dan menjawaplah.."hehe..iya bos..sorii..."..ceh! adakah aku jawap gtu...bengong tul...
then, before lunch bos kuar lalu lonely lah aku dlm ofis...p lunch pun sorang sorang, makan dlm opis sorang2...pukul 2 aku masih lagi sorang2...then aku start sd rasa ngantuk, tertidur lah aku kejap-kejap...utk menghilangkan rasa ngantuk yg gila babas tu, aku try lah typing something, tp tertidur jgk...suma yg di taip pun salah...haizzz...naseb baik phone tetiba bunyi, trus segar mata...
dekat2 masa pulangan sd..hehehe...bos and chris(technician) ada sd d ofis, aku masi trip2 busy susun2 benda atas meja...bos and chris pun busy berkomunikasi dlm mandarin..adalah skit2 aku faham...diorang crita pasal mesin copier jabatan bomba yg 'condemned', then cakap pasal flight c chris ke kl tomorrow..maybe ada bos pesan something kpd c chris..gtu2lah aku paham...
tepat 5.15, chris pun kuar mo p jogging dia...aku abis berkemas, trus cakap sama bos.."bos, wo hui jia..." chewah, mo jugak aku speaking mandarin sama bos.....

1 steps:

Gerakan

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.